Batch Cost Analysis

General discussion on BeerTools Pro Software.
Post Reply
davedahl
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2009 1:07 pm

Batch Cost Analysis

Post by davedahl » Mon Jun 01, 2009 1:20 pm

Hi all -

I'm brand-new to the forum, have been using BT for about 2 months, and have been brewing for about 15 years.

I'm becoming more and more familiar with BT and enjoying discovering all the differnt capabilities it has.

My question is cost analysis. I see I'm able to update ingredients cost - but how do I calculate the cost of a batch? I see it would be useful to have ingredients cost but I can't figure out what BT allows us to do with that info.

Is there a batch cost analysis?

Thanks

User avatar
slothrob
Moderator
Moderator
Posts: 1834
Joined: Mon Apr 10, 2006 1:36 pm
Location: Greater Boston

Cost

Post by slothrob » Tue Jun 02, 2009 6:29 am

Toward the bottom of the BTP window, there is the row of tabs that start with "Analysis". If you click on the "Summary" tab, it seems to display batch cost.
BTP v2.0.* Windows XP

davedahl
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2009 1:07 pm

Ah Thanks

Post by davedahl » Tue Jun 02, 2009 9:17 am

Found it! Sorry for the noob question.
Man I searched and searched those tabs....

David

User avatar
slothrob
Moderator
Moderator
Posts: 1834
Joined: Mon Apr 10, 2006 1:36 pm
Location: Greater Boston

isn't that just the way

Post by slothrob » Tue Jun 02, 2009 10:26 am

When I'm looking for something and complain to my wife that I can't find it, she seems to be able to point at something right in front of me that magically turns into the thing I'm looking for.
BTP v2.0.* Windows XP

davedahl
Posts: 3
Joined: Mon Jun 01, 2009 1:07 pm

Bingo!

Post by davedahl » Tue Jun 02, 2009 10:42 am

You hit the nail on the head.
Now if I can get my wife to appreciate the innards of BT....
:)

User avatar
jawbox
Imperial Stout
Imperial Stout
Posts: 530
Joined: Fri Oct 27, 2006 1:43 pm
Location: W. Dundee

Post by jawbox » Wed Jun 03, 2009 9:17 pm

I have the exact same thing
iMac 27", 3.4 GHz Intel Core i5, 8GB Ram, Mac OSX 10.12.6
iPhone 7+
iPad Pro 10.5
I like macs ;)

Circle7
Light Lager
Light Lager
Posts: 10
Joined: Wed Aug 26, 2015 2:10 pm

Re: Batch Cost Analysis

Post by Circle7 » Mon Jun 27, 2016 2:02 pm

Hi All,

Sorry to breathe life into this old thread, but it seemed appropriate given the nature of my question.

I use the Summary page in V2.0.16 to calculate my COGS, but I don't see the cost of my yeast calculated in that page. Is this a setting in the software that I have missed or is this element not calculated? For one of my production recipes, yeast represents 45% of my total cogs and it would be helpful to have that printed out on my run sheets.

Thanks in advance and hoppy brewing!

Post Reply