carbonation

Found a problem? Post details on BeerTools Pro errors and how they are caused.

carbonation

Postby roadie2 » Sun Feb 16, 2014 2:39 pm

Hi,

i have posted about this in the other section, but now believe there is a bug in the way the carbonation figures are displayed.

when making volume adjustments the priming agent mass / co2 volumes do not get updated.

i have check in v1.5 and it worked fine.

to me this is a very serious bug as it would easily overcarb batches due to most volume adjustments being negative
roadie2
 
Posts: 8
Joined: Mon Dec 09, 2013 2:51 pm

Re: carbonation

Postby jeff » Sun Feb 16, 2014 5:00 pm

roadie2 wrote:Hi,

i have posted about this in the other section, but now believe there is a bug in the way the carbonation figures are displayed.

when making volume adjustments the priming agent mass / co2 volumes do not get updated.

i have check in v1.5 and it worked fine.

to me this is a very serious bug as it would easily overcarb batches due to most volume adjustments being negative

Can you outline the specific steps to reproduce the problem? I can’t seem to duplicate it here. Thanks.
Jeff
BeerTools.com Staff
User avatar
jeff
Imperial Stout
Imperial Stout
 
Posts: 1415
Joined: Sun Jan 09, 2000 8:16 pm
Location: Hollywood, SC

Re: carbonation

Postby slothrob » Mon Feb 17, 2014 6:15 am

I've been able to reproduce this by opening a recipe, opening the Carbonation tab, then adding a volume adjustment. As I change the size of the volume adjustment, no change occurs to the Volumes CO2 nor the Priming Agent Mass in the Carbonation tab. Changing the Final Volume, then clicking outside the Final Volume box, appears to force a refresh that changes the Volumes of CO2.
BTP v2.0.* Windows XP
User avatar
slothrob
Moderator
Moderator
 
Posts: 1770
Joined: Mon Apr 10, 2006 12:36 pm
Location: Greater Boston

Re: carbonation

Postby jeff » Mon Feb 17, 2014 7:06 am

slothrob wrote:I've been able to reproduce this by opening a recipe, opening the Carbonation tab, then adding a volume adjustment. As I change the size of the volume adjustment, no change occurs to the Volumes CO2 nor the Priming Agent Mass in the Carbonation tab. Changing the Final Volume, then clicking outside the Final Volume box, appears to force a refresh that changes the Volumes of CO2.

Thanks for the clarification, slothrob. I found the problem and fixed it for the next update.
Jeff
BeerTools.com Staff
User avatar
jeff
Imperial Stout
Imperial Stout
 
Posts: 1415
Joined: Sun Jan 09, 2000 8:16 pm
Location: Hollywood, SC

Re: carbonation

Postby jeff » Thu Mar 06, 2014 10:04 am

Fixed in version 2.0.8
Jeff
BeerTools.com Staff
User avatar
jeff
Imperial Stout
Imperial Stout
 
Posts: 1415
Joined: Sun Jan 09, 2000 8:16 pm
Location: Hollywood, SC


Return to BeerTools Pro Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests